Webinar Studio Apeldoorn

Webinar Studio Apeldoorn

Webinar Studio Apeldoorn bestaat uit twee mooie grote webinar ruimtes en een kleine. Beide grote stuido’s hebben een grote LED-wall waarop content kan worden getoond. Dit geeft de webinar een professionelere uitstraling.

In een hybride-opstelling is de LED-wall voor de mensen achterin de ruimte goed te lezen. Zelfs overdag wanneer de jaloziën geopend zijn is het scherm goed leesbaar.

Standaard zit onder het scherm een soundbar voor kleine audio-ondersteuning bij het tonen van video’s. Wanneer er meer impact met geluid gemaakt moet worden, zetten wij extra luidsprekers neer en krijgen de presenterende mensen headsets op voor extra verstaanbaarheid in de zaal en natuurlijk voor online.

Videopodcasts / Vodcasts

De webinarstudio’s zijn ook uitermate geschikt om videopodcasts / vodcasts op te nemen. De LED-wall geeft de mogelijkheid om per onderdeel een andere sfeer neer te zetten door goed uitgekozen afbeeldingen. Het mooie is dat de opname ook met interactie van publiek kan worden gedaan. Hierdoor ontstaat er een mooie dynamiek tussen de sprekers in de studio en de live luisteraars / kijkers.

Wij hebben handige tools voor deze unieke beleving bij een (video) podcast.

Webinar Studio 1

De sfeer in Studio 1 is meere met donkere kleuraccenten. Hierdoor ontstaat een knusser gevoel op beeld. Het zitgedeelte is lichter van kleurstelling. Webinar Studio 1 is vooral casual-business.

Webinar Studio 2

In deze webinar studio is de kleurstelling gericht op energieke sessies. Lichte kleuren geven een open en frisse vibe aan Webinar Studio 2.

Webinar Studio 3

Niet iedere webinar heeft een grote studio nodig. Daarom hebben wij ook een kleine webinar studio in Apeldoorn. Qua sfeer en aankleding zit het tussen Studio 1 en 2 in. De beeldkwaliteit van de webinar is gelijk aan die van de grote studio’s. Want hier wordt dezelfde apparatuur gebruikt.

Een leuke invulling van Studio 3 is dat deze ter aanvulling op Studio 1 en/of 2 kan worden ingezet. In de grote studio is de “plenaire” uitzending. En voor korte kennissessies schakelen wij over naar Studio 3.

Extra (crew) ruimtes

Achter de schermen van een webinar gebeurd veel. Soms is het zoveel dat het praktischer is dat een deel van de crew in een andere ruimte zit. Wij hebben twee mooie ruimtes die hiervoor kunnen dienen.

Het voordeel is dat iedere ruimte een TV heeft waarop de uitzending getoond kan worden zodat iedereen weet wat er live gebeurd.

Daarnaast is het ontvangen van de webinargasten in een aparte ruimte vaak ook rustiger omdat dan techniek en inhoud niet door elkaar heen loopt.

Podcast opnemen

De ruimte met ronde tafel is erg geschikt voor het opnemen van audio-only podcasts. Stel jullie combineren een webinardag met opnames van podcasts, dan kan dat in deze ruimte.

Wij adviseren dan wel om beide crewruimtes te boeken zodat er een ruimte is waar de coördinatie gedaan kan worden voor de webinar en de podcast(s).