Kasteel De Kelder – Pianoconcert

Kasteel De Kelder is al enkele jaren onderdeel van het Euregio-project:

Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenuziekfestival
Klavierfestival NiederRheinLande – Pianofestival NederRijnLand e.V.

Ooit is dit studentfestival begonnen als initiatief van een oud-directeur van een muziekschool in Kleve. Inmiddels is het een Stichting geworden die jong talent de mogelijkheid geeft om voor publiek te spelen na afronding van hun Masterclass.

Voor meer informatie over dit festival en de masterclasses, bezoek dan de website van het ‘Internationaler Musiksommer Campus Cleve’: website . Letop dat de website overwegend in het Duits is.


Unieke locaties

Dit festival biedt in totaal 126 optredens aan, verdeeld over 13 dagen. De concerten worden gegeven op locaties die stuk voor stuk uniek zijn in beleving en aanzicht. Denk hierbij aan raadshuizen, industrieel erfgoedpanden en kerken tot zelfs aan kastelen. Één van de locaties is Kasteel De Kelder in Doetinchem.

Tijdens dit festival is Kasteel De Kelder voor vijf avonden getransformeerd naar een intieme concertzaal. Een pianoconcert is niet compleet zonder een vleugel. De vleugel die op de foto’s te zien is, is van het merk Kawai ( website ). Klavierhuis Neinhuis ( website ) heeft o.a. voor deze locatie voor de vleugel gezorgd.


De pianisten

Deze avonden zijn natuurlijk niet mogelijk zonder de artiesten. In volgorde van optreden stel ik hen graag even voor:

Deze zes studenten hebben hun uiterste best gedaan om de sterren van de hemel te spelen. Daarom hebben zij een kort stuk van hun optreden geselecteerd die ik met jullie mag delen om een indruk te krijgen (alleen audio):

  • Nicolas Absalom
  • Victoria Nava
  • Tetiana Bielikova
  • Daniel García Díaz
  • Naoko Aburaki
  • Giuseppe D’Elia

Visuele impressie

Hierna volgt een visuele impressie van het kasteel en de ruimte waarin de concerten worden gegeven. Als eerste zijn de foto’s te zien hoe het kasteel eruit ziet in een alledaagsere vorm. En daarna hoe het is ingericht voor het pianoconcert.

De volgende foto’s zijn van de opstelling waarin huwelijksvoltrekkingen plaatsvinden:


Dit intieme concert maakt optimaal gebruik van de bestaande indeling van het kasteel. Omdat de transformatie subtiel is, willen we dat zichtbaar maken. Daarom hierna enkele sfeerfoto’s van de concertindeling getoond.

Over Kasteel De Kelder

Het Kasteel “De Kelder” is gelegen in de Kruisbergse Bosschen aan de Kelderlaan direct achter het Slingeland Ziekenhuis. Het kasteel is te huur voor bijvoorbeeld overlegruimte, diners, ontvangsten en feesten.

Daarnaast kunt u uw huwelijk laten voltrekken in het Kasteel “de Kelder”. Door de ligging tegen de bossen, ademt het Kasteel een romantische sfeer en is daardoor uitermate geschikt voor exclusieve gelegenheden.

Website: www.kasteeldekelder.nl


Voor vragen en opmerkingen kunt u zich wenden tot:
Witte Rentmeesters en Makelaars • Burgemeester Vrijlandweg 6 • 6997 AC te Hoog-Keppel
Telefoon: +31(0)314-382121 • telefax +31(0)314-382352

Email: info@witterentmeestersenmakelaars.nl • info@kasteeldekelder.nl


Audio-opname

Vanuit de organisatie is gevraagd of de apparatuur zo onopvallend mogelijk kon worden geïnstalleerd. Daarom hebben wij gekozen voor een maximum van 4 microfoons. Zoals je kan zien is de opstelling van deze microfoons verdeeld over direct geluid vanuit de piano en het geluid in de zaal.

Onze opnameapparatuur hebben wij halverwege de zaal achter de trap neergezet. Het bleek dat voor deze ruimte dat de meest optimale plek was.