Digitaliseren oude video’s

Livestream, Podcasts, Fotografie

Staan er in de kast onder de TV nog heel veel VHS videobanden? Of zit bij de oude videocamera de tas helemaal vol met Digital 8 / Hi 8 / 8mm ? Denk aan de vakantievideo’s van vroeger. Of de eindmusicals van de kinderen in groep 8. En zelfs de verjaardag in de achtertuin van die ene mooie zomer. Allemaal mooie herinneringen die op media staan waar tegenwoordig… Steeds minder apparaten voor zijn om deze te bekijken.

Daar is een oplossing voor! Digitaliseren of omzetten naar moderne maatstaven. Een USB-stick met daarop de vakantievideo’s is makkelijker op de TV te bekijken dan het aansluiten van de oude videorecorder. Je moet maar net geluk hebben dat de nieuwe flatscreen TV de juiste aansluitingen heeft.

Als videomaker heb ik alle begrip voor deze nostalgie om het af en toe terug te kijken. Alleen het ongemak om al die apparatuur weer aan te sluiten weerhoud je er vaak van en belanden deze mooie herinneringen onder een laag stof.

Mijn videocollega Albert heeft zich op dit vlak gespecialiseerd in het omzetten van oude media naar nieuwe media. Hierdoor kunnen deze mooie herinneringen weer ‘uit de oude doos’ gehaald worden met hun nieuwe jasje. Als je hier meer over wilt weten, verwijs ik jullie graag door naar Albert zijn website. Hij kan veel beter vertellen wat de mogelijkheden zijn voor het omzetten.

Het is wel handig om te weten dat Albert zijn videostudio in Ruurlo (Gld.) heeft. Hij kan jullie oude herinneringen weer laten herleven!

Website: https://www.abvideo.nl/digitaliseren/
Telefoon: 0573 – 453172