Goedkoop Livestreamen

Naast de grotere producties die wij doen, hebben we ook een budget-variant voor het kunnen uitzenden van een livestream. Dus als jullie op zoek zijn naar een goedkope livestream, dan is dit pakket een kanshebber.

Waarom kan deze livestream zo goedkoop en de andere producties niet? Dat komt door de apparatuurkeuze en diensten er omheen.

Wij leveren de basistechniek om een livestream te kunnen doen. De rest er omheen doen jullie zelf. Wat doen wij voor de livestream? Wij nemen de noodzakelijke techniek mee en zorgen dat het beeld internet op gaat.

Wat nemen wij aan techniek mee in ons pakket ‘Goedkoop livestreamen’:

 • Videoswitcher met 4 HDMI-aansluitingen
  • Er zijn 2-3 aansluitingen in gebruik door de videocamera’s
  • Mogelijkheid om 1-2 laptop’s van jullie zelf aan te sluiten voor PowerPoint en/of video
 • 2x Full-HD compacte videocamera
  • OPTIE: 1x Ultra-wide Full-HD compacte videocamera (alleen voor overzichtshots)
 • Kleine mengtafel voor geluid
 • 4x bekabelde tafelmicrofoon
 • Laptop om uit te zenden in maximaal Full-HD

Kosten

Oké, maar wat kost deze basisset voor livestreamen dan? Het is handig om te weten dat met deze budgetvriendelijke basisset een uitzending maximaal 1 uur mag duren. Wij zijn vooraf doorgaans 1 uur bezig met opbouwen. En naderhand hebben wij ongeveer 1 uur nodig om alles weer in te pakken.

Een livestream is daarom mogelijk vanaf € 325,- excl. BTW. De reiskosten worden los berekend.

Inzetbaarheid

Deze basisset kan gekoppeld worden aan diverse uitzendplatforms. De meest gebruikte platformen die wij tegen komen zijn:

 • ZOOM / Teams / Webex
 • YouTube
 • FaceBook

Als we de inzetbaarheid benaderen vanuit het gebruiksdoel, kan deze basisset ingezet worden voor:

 • Online vergadering
 • Webinar / Seminar (alleen zenden)
 • Online presentatie
 • Hybride Event
 • Break-Out-Room

Lampen

Zitten er geen lampen bij? Nee, de basissetup is zonder lampen. Voor de uitzending gaan wij er vanuit dat op de uitzendlocatie genoeg licht vanuit de ruimte zelf is om te kunnen filmen. Wij kunnen wel lampen meenemen. Dan wordt de prijs natuurlijk hoger omdat wij meer apparatuur meenemen.

Voor deze kleine lampenset rekenen wij € 75,- excl. BTW. Omdat wij de lampen moeten opzetten naast de livestreamtechniek, hebben wij een half uur extra tijd nodig met opbouwen. Die extra tijd is inbegrepen bij de huur van de lampenset.

De twee lampen op statief die vooraan op de foto staan, zijn ongeveer het type lampen wat wij meenemen als jullie deze upgrade kiezen.

Lampen als upgrade voor jullie goedkope livestream.
Lampen als upgrade toevoegen aan jullie goedkope livestream.

Geluid

Hoe zit dat dan met geluid; Hebben jullie geen draadloze zenders? Die hebben wij wel, maar dat is een upgrade die tegen betaling geboekt kan worden. Voor de meeste doeleinden zijn tafelmicrofoons met een kabel prima. Het is in sommige gevallen zelfs betrouwbaarder dan een draadloze zender. Dat is vooral wanneer je in grotere steden een uitzending doet.

Draadloze zenders

Stel jullie willen geen microfoons op tafel, dan kunnen wij headsets inzetten. Deze headsets vallen over beide oren. Hierdoor zitten ze stevig en merk je bijna niet dat je ze draagt. Bij deze headsets horen ook draadloze zenders. Uiteraard berekenen wij een bedrag voor het inzetten van deze apparatuur.
Wanneer jullie deze headsets willen gebruiken, hebben wij meer tijd nodig om dit op te bouwen en te testen. Omdat het draadloos is, moet alles uitgebreider getest worden. En iedereen moet natuurlijk een zender opgedaan worden. Hierdoor hebben wij een half uur extra tijd nodig met opbouwen om dit allemaal goed te kunnen doen. Met afbreken hebben wij ongeveer een kwartier extra tijd nodig. Want de zenders moeten afgedaan worden bij de mensen.

Wij gaan bij deze zenders ervan uit dat wij in dezelfde ruimte zitten en dat wij binnen een afstand van 3-5 meter zitten van de mensen die de zenders op hebben. Omdat de locatie invloed kan hebben op het draadloze verkeer, moeten wij meer weten van de locatie dan anders. En in het uiterste geval kan het zijn dat wij op locatie moeten komen testen of alles goed gaat.

De kosten voor 4x draadloze zender upgrade is € 195,- excl. BTW.

Videocamera’s

Hoe zit dat met de videocamera’s? Waarom zijn het compacte videocamera’s? Dat komt omdat deze camera’s een veel lagere aanschafwaarde hebben dan de videocamera’s die wij voor de grotere producties gebruiken.

Wij kunnen onze cinema videocamera’s inzetten tijdens jullie livestream. Dat betekent wel dat wij meer in rekening moeten brengen. Wat ook belangrijk is om te weten is dat wij meer tijd nodig hebben voor het opbouwen en testen. Met afbreken en inpakken zijn wij daarom ook langer bezig.

De kosten per camera zijn € 150,- excl. BTW.

Dit is dan een complete set van videocamera, lens, aansluitkabels en een statief waar de camera op staat. Let op dat dit bedrag maal drie moet vanwege dat de set uit drie camera’s bestaat. Dat is dan in totaal € 450,- excl. BTW.
Wij raden het af om de compacte en cinema videocamera’s te combineren. Het kwaliteitsverschil is namelijk erg duidelijk tussen deze camera’s.

Cinema videocamera als upgrade voor jullie goedkope livestream.
Cinema videocamera’s als upgrade voor jullie goedkope livestream.

Opnemen

Nemen jullie de livestream ook op? Nee, standaard nemen wij de livestream niet op. Als upgrade kan dit worden bijgeboekt. Let op dat er geen montage wordt gedaan bij de opname. Jullie krijgen het videobestand vanaf het moment dat de opname wordt gestart en gestopt. Wij kunnen de opname optimaliseren door het even snel na te lopen en kleine foutjes wegwerken als de opname dat toelaat. Dit is weer een upgrade van de opname.

 • Alleen opnemen kost € 25,- excl. BTW
 • De opname optimaliseren kost € 75,- excl. BTW

Samengevat

 • Goedkope Livestream – € 325,- excl. BTW
 • Upgrade: Lampen – € 75,- excl. BTW
 • Upgrade: Draadloze zenders – € 195,- excl. BTW
 • Upgrade: Cinema Videocamera’s – € 450,- excl. BTW
 • Upgrade: Opname livestream – € 25,- excl. BTW
 • Upgrade: Opname-optimalisatie – € 75,- excl. BTW

Als jullie alle upgrades afnemen, kost een livestream € 1145,- excl. BTW.

Stel jullie willen alle upgrades, raden wij aan om de productie in zijn geheel anders aan te vliegen. Dit is uiteraard duurder, maar dan krijgt de livestream in zijn totaliteit een betere kwaliteit. Daarnaast pakken wij ook een stuk van de productie op zodat jullie daarin ontzorgd worden.