Livestream

De technische realisatie van uw livestream is waar wij blij van worden. Natuurlijk kunnen wij het hele traject begeleiden. Daarom hebben wij een team van specialisten die de diverse taken binnen een livestreamproductie kunnen opnemen.

Onze livestreams worden vooral gedaan met onze mobiele livestreamstudio. Deze is op bijna iedere plek op te bouwen zolang wij (bekabeld) internet en stroom hebben. Daarom is het mogelijk om ook binnen jullie eigen bedrijfspand een livestreamproductie te realiseren.

Stel jullie hebben een unieke locatie, kan onze mobiele livestreamstudio ook daar opgebouwd worden. Een voorbeeld van zo’n unieke locatie is Terschelling. In een voormalig kerkje kregen wij de vrije hand om de mobiele studio vorm te geven. Deze locatie had een eilandse sfeer en dit hebben wij terug laten komen in de opstelling en aankleding.

Wij kunnen ook grotere events voorzien van livestreamtechniek. Een mooie voorbeeld hiervan is de Muziekbingo XXL. Dit online-event werd georganiseerd in De Effenaar in Eindhoven. Voor dit project was er een uitgebreider team aanwezig dan op Terschelling. Het team bestond uit een lichttechnicus, geluidsman, VJ, livestreamtechnicus, Whatsapp-team (drie personen), regisseur, productieleider en locatiebeheerder.

Met deze voorbeelden wordt wel duidelijk dat onze mobiele livestreamstudio erg flexibel in te zetten is. Als jullie een locatie op het oog hebben, stuur ons enkele foto’s door om erachter te komen wat wij daar kunnen realiseren.

Deze kennis passen wij ook toe op muziekgerelateerde livestreams. Hiervoor hebben wij een aparte pagina: Muziek livestreams

Hoe komt de uitzending tot stand?

De eerste stap is een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek brengen wij jullie wensen in kaart. Vanuit deze wensenlijst wordt bekeken wat nodig is om de uitzending te realiseren. Tijdens de preproductie proberen wij jullie zoveel mogelijk mee te nemen in wat er gebeurd. Een live-uitzending kost meer tijd in de voorbereiding dan wanneer alles van te voren wordt opgenomen en gemonteerd.

Wij vinden de techniek enorm leuk om te doen. Alleen is er meer nodig dan alleen techniek. Wij denken ook mee bij het opstellen van een draaiboek. In het draaiboek staat het script van hoe de uitzending in grote lijnen zal gaan. Dit het script is waar de meeste aandacht aan besteed wordt, want wij willen zo min mogelijk aan het toeval overlaten.

Wat zijn de kosten?

Er zijn meerdere factoren die meespelen bij het bepalen van de prijs voor een uitzending. De meest belangrijke factoren die op ons van toepassing zijn:

 • preproductie; alles regelen om de uitzending te kunnen doen.
 • apparatuur; hoeveelheid camera’s, geluidsapparatuur, etc.
 • aantal crewleden; cameraman, geluidsman, livestreamtechnicus, regie tot de floormanager.
 • aftercare; worden er een integrale opname gemaakt, losse video’s, etc.

Twee voorbeelden van mogelijke situaties:

 1. Een liveshow waarbij één persoon in beeld is zonder interactie met de kijkers, kan het met 1-2 camera’s. Dit is in veel gevallen met een team van 1 persoon te realiseren.
 2. Met drie mensen in gesprek, dan zijn er 3-4 camera’s nodig. Dit betekend dat er met minimaal drie mensen gewerkt moet worden om alles te kunnen bedienen (cameraman, geluidsman, livestreamtechniek).

Kortweg: Zonder alle wensen te weten is niet mogelijk om een bedrag noemen. Stuur gerust vrijblijvend een e-mail met daarin een korte uitleg wat jullie willen realiseren.

Losse onderdelen huren

Naast totaaloplossingen, kunnen wij ook delen van livestreamtechniek faciliteren. In ons geval zit er altijd een technicus bij omdat wij geen verhuurbedrijf zijn voor alleen apparatuur. Wat kunnen we zoal leveren:

 • Livestream basistechniek
  • Videoswitcher + livestreamtechnicus, streamcomputer
 • Beeldschermen / Afkijkschermen / Multiview / Regiseurmonitor
  • voor de studiogasten, publiek of als afkijkscherm t.b.v. spreker op de vloer van het podium tijdens presentaties of voor in aparte break-out rooms.
  • Voor de bekabeling dient er eerst contact te worden opgenomen.
 • Videotechniek
  • Videocamera’s, lampen, cameramensen
 • Geluidstechniek
  • o.a. microfoons, geluidsmixer, geluidstechnicus, luidsprekers voor stemondersteuning
 • Live-montage
  • een apart team monteerd live de show en past na afloop van de show finesses toe zodat een erg korte doorlooptijd voor de oplevering wordt gerealiseerd

Een voorbeeld van hoe wij losse modules kunnen inzetten tijdens een livestream: