Liveshow / Webinar / Vodcast

Livestream, Podcasts, Fotografie

Op zoek naar ondersteuning bij het realiseren van een liveshow voor het online uitzenden van een (interne)vergadering, webinar of online/hybride event? Daar kunnen wij bij helpen!

Voor muziekgerelateerde livestreams hebben wij een aparte pagina met infomatie: Muziek livestreams

Hoe komt de uitzending tot stand?

De eerste stap is een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek brengen wij jullie wensen in kaart. Vanuit deze wensenlijst wordt bekeken wat nodig is om de uitzending te realiseren. Tijdens de preproductie proberen wij jullie zoveel mogelijk mee te nemen in wat er gebeurd. Een live-uitzending kost meer tijd in de voorbereiding dan wanneer alles van te voren wordt opgenomen en gemonteerd.

Wij vinden de techniek enorm leuk om te doen. Alleen is er meer nodig dan alleen techniek. Wij denken ook mee bij het opstellen van een draaiboek. In het draaiboek staat het script van hoe de uitzending in grote lijnen zal gaan. Dit het script is waar de meeste aandacht aan besteed wordt, want wij willen zo min mogelijk aan het toeval overlaten.

Wat zijn de kosten?

Er zijn meerdere factoren die meespelen bij het bepalen van de prijs. De drie meest belangrijke factoren zijn:

  • preproductie; alles regelen om de uitzending te kunnen doen.
  • apparatuur; hoeveelheid camera’s, geluidsapparatuur, etc.
  • het aantal crewleden; cameraman, geluidsman, livestreamtechnicus, regie tot de floormanager.

Twee simpele voorbeelden van mogelijke situaties:

  1. Als je een liveshow opzet waarbij één persoon in beeld is zonder interactie met de kijkers, kan het met 1 camera. Dit komt deels overeen met het nieuws op TV en dat is met een team van 1 persoon te realiseren.
  2. Wil je met meerdere mensen tegelijkertijd in gesprek zoals een talkshow, dan zijn er 3-5 camera’s nodig. Dit betekend dat er met minimaal drie mensen gewerkt moet worden om alles te kunnen bedienen (cameraman, geluidsman, livestreamtechniek).

Kortweg: Zonder alle wensen te weten is het lastig om een bedrag noemen. Stuur gerust vrijblijvend een mailtje met de vraag en wij komen met een passend voorstel!

Modules

Naast totaaloplossingen, kunnen wij ook losse modules aanbieden die jullie per project kunnen invliegen. Wat kunnen we zoal leveren:

  • Livestreamkit (videoswitcher + multiview-scherm + uitzendcomputer – Full-HD)
  • Afkijkschermen zodat mensen in de techniek goed kunnen meekijken hoe de show loopt.
  • Studiolampen voor het uitlichten van alle personen die in beeld komen.
  • Camera’s om iedereen in beeld te brengen.
  • Luidsprekers voor in de studio zodat gasten vanuit ZOOM/Teams/etc. hoorbaar zijn.