Livestream

Livestream, Podcasts, Fotografie

Het livestreamen van video wordt steeds populairder. Dit komt deels doordat online platformen zoals Youtube, Facebook en Instagram het toegankelijker hebben gemaakt om deze “nieuwe vorm” van informatiedeling in te zetten.
Een ander voordeel is dat de de techniek die achter een professionele live-streaming verborgen zit steeds innovatiever en beter wordt. Het hebben van interactie is misschien wel de meest belangrijke.

De Voordelen van een livestream video

  • Bereik meer kijkers (wereldwijd)
  • Lage drempel om te bekijken via social media
  • Live interactie voor meer engagement van de kijkers
  • Service voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn 
  • Uitzenden via meerdere platformen tegelijkertijd

Hoe komt een kwalitatieve livestream tot stand? We beginnen eerst met een overleg om de wensen in kaart te brengen. Vanuit die wensen wordt bekeken wat daarin allemaal mogelijk is. Daarna komt pas het punt van wat er mogelijk is qua budget. Deze stap doen wij bewust pas later omdat dit de creatieve vrijheid kan beïnvloeden om tot goede oplossingen te komen.

Doordat wij al jaren actief zijn in de videobranche, weten wij dat dit proces meer is dan alleen een camera neerzetten en de uitzending starten.

Los van de technische kant, denken wij ook mee bij het opstellen van een script. Dit is binnen livestreaming meer te vergelijken met een draaiboek/programma. Waar wij ook aan denken tijdens het opstellen van het script, is hoe er na de uitzending wordt gehandeld. Welke stappen worden na de livestream gedaan en hoe beïnvloeden deze de uitzending en voorbereiding.

Wat zijn de kosten van een livestream?

Het organiseren van een kwalitatieve livestream hangt af van meerdere factoren. Welke apparatuur hebben wij nodig om de wensen te realiseren? Hebben we extra mensen nodig om alles in goede banen te leiden?

Een paar simpele voorbeelden van mogelijke situaties:

  1. Als je een livestream opzet waarbij één persoon in beeld is, kan het al met een enkele camera. Dit komt deels overeen met het nieuws op TV en dat is met een enkele operator te realiseren.
  2. Wil je met meerdere mensen tegelijkertijd in gesprek zoals een talkshow, is er per persoon een camera nodig en een overzichtscamera. Een totaal van vier stuks. Dit betekend ook dat er met minimaal twee mensen gewerkt moet worden om alles te kunnen bedienen.

Kortweg: De kosten hangen af van de hoeveelheid apparatuur en personeel om het uit te kunnen voeren. Dus een daadwerkelijke vanafprijs is daarom niet af te geven. Stuur gewoon een mailtje met de vraag en wij komen met een passend voorstel!