Livestream / Webinar / Online meeting

Livestream, Podcasts, Fotografie

Op zoek naar ondersteuning bij het realiseren van een livestream voor het online uitzenden van een (interne)vergadering, webinar of online event? Daar kunnen wij bij helpen: van advies tot volledig ontzorgen.

Voor muziekgerelateerde livestreams hebben wij een aparte pagina met infomatie: Muziek livestreams

Hoe komt een livestream tot stand?

Hoe komt een livestream tot stand? We beginnen eerst met een overleg om de wensen in kaart te brengen. Vanuit die wensen wordt bekeken wat de mogelijk is. De mogelijkheden die het beste passen bij de wensen, presenteren wij en geven een kostenindicatie. Jullie kiezen dan wat het beste bij jullie situatie past en van daaruit gaan wij het geheel uitwerken.

Los van de technische kant, denken wij ook mee bij het opstellen van een draaiboek. Het draaiboek bevat ook een stuk script van hoe de uitzending in grote lijnen gaat lopen. Juist omdat het live is, moet aan dit gedeelte extra aandacht worden besteed.

Als jullie er nog niet over hebben nagedacht, kunnen wij ook meedenken voor de aanloop naar de livestream en de aftercare.

Wat zijn de kosten?

Het organiseren van een livestream hangt af van meerdere factoren. De drie meest belangrijke factoren zijn de preproductie (alles regelen om de uitzending te kunnen doen), de benodigde apparatuur om de uitzending er goed uit te laten zien (hoeveelheid camera’s, geluidsapparatuur, etc.) en het aantal crewleden om alles in goede banen te leiden (cameraman, geluidsman, livestreamtechnicus en eventueel regie).

Twee simpele voorbeelden van mogelijke situaties:

  1. Als je een livestream opzet waarbij één persoon in beeld is, kan het al met 1 camera. Dit komt deels overeen met het nieuws op TV en dat is met een team van 1 persoon te realiseren.
  2. Wil je met meerdere mensen tegelijkertijd in gesprek zoals een talkshow, dan zijn er 3-5 camera’s nodig. Dit betekend dat er met minimaal drie mensen gewerkt moet worden om alles te kunnen bedienen (cameraman, geluidsman, livestreamtechniek).

Kortweg: Zonder dat wij de wensen weten, kunnen wij niet een bedrag noemen. Stuur gerust vrijblijvend een mailtje met de vraag en wij komen met een passend voorstel!

Modules

Naast totaaloplossingen, kunnen wij ook losse modules aanbieden ter aanvulling op bestaande projecten. Dit kan handig zijn voor wanneer jullie bewust niet alle techniek in huis hebben en bij gelegenheid zaken invliegen. Wat kunnen we zoal leveren:

  • Livestreamkit (videoswitcher + multiview-scherm)
  • Afkijkschermen t.b.v. meekijken in de studio / regie
  • Studiolampen
  • Camera’s
  • Luidsprekers voor in de studio t.b.v. meeluisteren of om gasten vanuit ZOOM/Teams/etc. te kunnen horen